20 april  Vandaag zijn alle nieuwe baasjes op bezoek geweest. Iedereen is gelukkig heel tevreden met hun kitten en ik ben heel blij met hen!

 • Mexx gaat in Kaatsheuvel wonen bij Mirella

 • Mitsu gaat naar Brigitte en René in Amstelveen

 • Missy gaat helemaal naar Lommel in België bij Dorieke en haar vriend wonen

Mexx

Missy

Mitsu

18 april

Vanmorgen hebben we ze voor de 1e keer ontwormd. Ze hebben het alle drie goed binnengehouden en speelden vrolijk verder. De lichtste van het stel weegt nu precies 500 gram.

18 april

17 april  Inmiddels zijn de kittens ruim 4 weken en al flink aan het eten. Missy moet nog een beetje geholpen worden, maar ook zij vindt het heerlijk. Nu wordt het opletten, ze regelmatig op het kattenbakje zetten en wachten op het eerste plasje op de bak.

Smullen geblazen!

 • 4 weken

12 april

Oh oh, wat zijn we moe :-)

De eerste klimpogingen

Wij zijn vandaag 3 weken!

6 april  Drie weken alweer. Nog een week en dan gaan we ontwormen en ze aan het zelfstandig eten krijgen. Het gaat prima met ze, Mexx weegt al over de 400 en dat is best zwaar voor 3 weken. De poesjes lijken veel op elkaar, maar Mitsu weegt ruim 30 gram zwaarder dan haar zusje Missy, dus als ik het even niet weet kan ik ze nog altijd wegen :-) Ze lopen al lekker door de kittenruimte te struinen en spelen veel met elkaar.

Jacky is een prima moederpoes en houdt ze goed in de gaten, maar gaat soms ook lekker in de serre liggen pitten. Ze heeft het een stuk makkelijker dan vorig jaar met haar 7 kittens en ze is dan ook echt lekker relaxt.

 • katertje Mexx

 • poesje Mitsu

 • poesje Missy

 • Mexx

 • Mitsu en Missy

5 april

Onverstoorbare Mexx

3 april Eindelijk alle oogjes open

29 maart Ken is weer thuis, zijn moeder is weer wat opgeknapt, maar ligt nog in het ziekenhuis. We hebben vanmorgen het grotere rennetje neergezet, een beetje meer ruimte voor Jacky en ook als ze straks gaan lopen kunnen ze veilig hun gang gaan.

De dames hebben de oogjes al wijd open, mitted katertje heeft het te druk met groeien en houdt ze nog even half open. Hij weegt inmiddels 316 eeen flinke jongen!

28 maart

Kijk Missy maar eens haar best doen!

 • 26 maart

 • 27 maart

Maandag 25 maart

Bij de groep blijven!

25 maart  Alle kittens hebben inmiddels een naam, het wordt Missy, Mitsu en Mexx. 

Jacky heeft zaterdagavond nog 4x een poging gedaan om de kittens te verslepen, maar ik denk dat het nu is afgelopen. Je kunt zien dat de oogjes beginnen open te gaan. Ik kijk daar altijd echt heel erg naar uit, dan zijn het echt poesjes met een mooi dik kopje. Nog even geduld hebben!

Het zijn dus 2 sealpoints poesjes en 1 mitted katertje met een bles, een grote bles in een omgekeerde v-vorm. Ik dacht dat hij bicolor was, maar het neusje krijgt een donker vlekje en ook het wit op de pootjes wijst naar mitted. Ze wegen nu, poesje 1 240, poesje 2 265 en het mitted katertje 269.

katertje point

poesje point Missy

katertje mitted

25 maart

Katertje, mitted, 1 week oud

23 maart  Gisteravond ging het even wat minder hier. Ken's broer belde dat zijn moeder in het ziekenhuis ligt en het niet goed gaat met haar. Ze is 93 jaar oud en echt een schat van een mens. Ken wil er zo snel mogelijk heen natuurlijk, dus wij gingen meteen aan de slag, een overtocht regelen (zijn familie woont in Engeland) en een weekendtas pakken.

Wij waren boven en ineens hoor ik een kitten piepen, veel te dichtbij... dus ik snel naar beneden, had Jacky er 1 in de gang gedropt! Ik denk dat ze het kitten naar boven wilde brengen. Misschien deden wij te paniekerig, ik weet het niet, maar Jacky was ineens heel gestrest, grote pupillen en ze bleef proberen de kittens te verplaatsen. Die werden er ook onrustig van. Dat ziet er echt heel eng uit, alsof ze hun kopjes eraf wil bijten en het gaat er niet zachtzinnig aan toe. Ze had ook nog een aanvaring met Lotje, dus het was echt even paniek hier.

Ik ben rustig naast haar gaan zitten en heb proberen haar te kalmeren. Het was inmiddels al een uur of 11, maar ik durfde niet naar bed te gaan natuurlijk, dus ik heb me op de bank geinstalleerd en met een half oor liggen luisteren. Om een uur of half 3 toch maar naar boven gegaan en nog 2 keer wezen kijken. Ja, dat hoort er allemaal bij :-)

Vanmorgen was alles weer normaal gelukkig. Ze liggen weer heerlijk rustig te drinken. Hopelijk blijft dat zo, want Ken vertrekt vannacht voor 5 dagen naar Engeland. Ik denk niet dat de kittens er veel van hebben meegekregen, ze zijn weer flink aangekomen.

23 maart

We zijn vandaag 1 week oud en wegen 220, 246 en 247 gram

23 maart

Drinken en slapen :-)

20 maart

Lief hè

19 maart  Het gaat zeer voorspoedig met ons drietal. Ze groeien als kool, ze wegen nu 160, 173 en 178 gram. Het ene poesje is het lichtst in gewicht en de andere 2 gaan een beetje gelijk op, het is steeds maar een momentopname. Jacky ligt er echt van te genieten.

 • Poppy vindt ze ook erg lief :-)

 • 18 maart Veel valt er nog niet te vertellen. Ze doen het echt heel goed en wogen vanmorgen 143, 149 en 150 gram.

Dag 1: ze wegen nu 130, 136 en 138. Het zijn 2 sealpoint poesjes en 1 mitted katertje.

16 maart  Jacky is toch nog aan de gang gegaan en heeft vanmiddag 3 kittens gekregen. Het ging vrij vlot, de eerste is om 14.45 uur geboren en de laatste om 15.55. De geboortegewichten zijn 116, 119, en 120 gram. 

De rust is wedergekeerd en ze liggen lekker te drinken.

 

Net geboren

Waar is Jacky?

14 maart 2019   Dit weekend krijgt Jacky haar kittens, altijd weer spannend! Wij zijn er klaar voor, de werpkist toch maar beneden in de kamer gezet in een rustig hoekje. Het is hier lekker warm en we hebben alles bij de hand.

Het is nu ook mogelijk om commentaar te geven op deze pagina, een experiment zullen we maar zeggen.

14 maart 2019   Dit weekend krijgt Jacky haar kittens, altijd weer spannend! Wij zijn er klaar voor, de werpkist toch maar beneden in de kamer gezet in een rustig hoekje. Het is hier lekker warm en we hebben alles bij de hand.

Het is nu ook mogelijk om commentaar te geven op deze pagina, een experiment zullen we maar zeggen.