4 maanden

 • Mexx

 • Missy

 • Mitsu

Mitsu

15 juni Vanmorgen is Missy als laatste opgehaald. Ze kreeg een waardig afscheid van Jacky.

Wij zijn 13 weken

 • Mexx

 • Missy

 • Mitsu

14 juni

Missy moet het nog een dagje volhouden hier, met alleen volwassen katten. Het weekje benchrust heeft goed geholpen, ze loopt weer als een kievit.

Mitsu, thuis op de bank

Mexx neemt afscheid van Mitsu en Poppy denkt dat zij ook mee mag.

12 juni  Dit weekend worden ze 13 weken, en worden Mexx en Missy opgehaald. Mitsu is inmiddels al een paar dagen in haar nieuwe huis en maakt het uitstekend aan de foto's te zien. Aan aandacht geen gebrek met 4 volwassenen in huis.

Voor Missy is het helaas wat minder leuk, deze laatste week. Vorige week heeft ze haar pootje verstuikt, we hebben het niet zien gebeuren, maar ze liep plotseling mank. Volgens de dierenarts  was de beste oplossing haar een week in een bench te houden en ze heeft een pijnstiller gekregen (Novacam).

Nou dat valt niet mee een kitten in een bench houden, bovendien is Missy ook nog eens het beweeglijkst en ondernemendst van de drie. Maar we hebben het uiteraard wel gedaan, dus vanaf vrijdagavond zit Missy in de bench. We laten haar er 3x per dag even uit om wat te eten en even met Mexx en ons te spelen. Jacky is heel solidair en wil de hele tijd bij haar zijn, dat is heel fijn want je merkt echt dat Missy daar steun aan heeft, ook aan Mexx natuurlijk.

Ze knapt echt met de dag op en momenteel rent ze weer als vanouds als ze er even uit mag. We gaan nog wel even door met de behandeling en met Dorieke en Jos zijn goede afspraken gemaakt, ik heb alle vertrouwen in hen. Jos heeft er speciaal een week voor vrij genomen en kan haar goed in de gaten houden. 

 • Missy's bench

Ondeugende Missy is weer helemaal de oude als ze even uit de bench mag. Nog even volhouden!

 • Mitsu 10 weken

 • 11 weken

 • 12 weken

 • Missy 10 weken

 • 11 weken

 • 12 weken

 • Mexx 10 weken

 • 11 weken

 • 12 weken

11 weken

En ieder gaat zijn eigen gang

29 mei Ze draaien nu volledig mee in de groep en zijn zo'n beetje overal aan gewend. Poppy, Lotje en natuurlijk Jacky zijn vaak met hen in de weer, Olivia doet wat grommerig tegen ze en ze weten dat ze Maui beter met rust kunnen laten, dus daar lopen ze met een boogje omheen.

Ook hier moeten ze aan wennen

10 weken vandaag!

Fun in the garden

24 mei

18 mei  Negen weken vandaag en alle baasjes waren op bezoek. Ook hebben we kennis gemaakt met een jong gezin (zie foto) dat op de lijst staat voor een kitten van Olivia. Het was een drukke maar gezellige dag. De kittens hebben zich prima gehouden in alle drukte.

Kwa karakter beginnen de verschillen steeds duidelijker te worden, Mexx laat zich niet gek maken en gaat rustig zijn eigen gang, Missy is het ondernemendst en meest beweeglijk en Mitsu is heel aanhankelijk en ligt graag op schoot te slapen. 

17 mei

Mexx, Mitsu en Missy zijn inmiddels een groot gedeelte van de dag vrij om te gaan waar ze willen (behalve de keuken) ze racen de trap op en af en vermaken zich goed in de kamer.

15 mei  Vandaag hebben de kittens de 1e enting en de chip gehad. Alles is goed verlopen.

De tunnel

13 mei

9 mei

Er is er maar één die de tunnel echt leuk vindt en dat is Jacky :-)

4 mei Wij zijn vandaag 7 weken

 • Mitsu

 • Mexx

 • Missy

4 mei

Missy

Mexx

Mitsu

2 mei

2 mei Vandaag een nieuw smaakje, Almo Nature Kitten. Het was even wennen, maar al snel hapten ze er flink op los. Het zijn kleine blikjes, maar was toch een beetje teveel voor hen, en dat vond Jacky helemaal niet erg :-)

Kennismaking met Lotje

29 april  Ik zat op de bank en wie komt er voorbij gewandeld? Mitsu, ze was uit de kittenren gesprongen en de kamer aan het verkennen :-) Als er 1 dat doet volgen de anderen al snel weten we uit ervaring en ook dat dat tussen de 6 en 7 weken gebeurt. Wij waren er dus klaar voor! Ik vind de huiskamer nog niet veilig op deze leeftijd dus ze zijn nu voorlopig naar de kattenkamer verhuisd. Ze hebben daar heel veel ruimte en allerlei nieuwe dingen te ontdekken en ze zitten er vooral veilig.

Jacky is het er helemaal mee eens en houdt ze gezelschap, er zit een soort inzetdeur in de deuropenig waar zij overheen kan springen en de kittens niet. Natuurlijk halen we ze regelmatig naar beneden als wij er zijn om op te letten. 

Echt heel leuk om te zien hoe ze eerst heel voorzichtig alles bekijken en al heel snel rond racen als wildemannen :-) De 2 dames zijn wat voortvarender dan Mexx, die kijkt echt de kat uit de boom en komt dan pas los. Ze hebben een paar uur flink gespeeld en liggen nu lekker te pitten, met zijn drietjes in hetzelfde mandje.

Fun op zondagmiddag

Wat zijn ze toch lief als ze slapen

 • Missy

 • Mexx

 • Mitsu

Wij zijn vandaag 6 weken

27 april  Zes weken alweer vandaag en sinds gisteren gaat alles op de kattenbak! Mexx was als eerste helemaal zindelijk en doet al een week alles in de kattenbak, heel knap! Ze zijn alle 3 erg levendig, Missy is het meest beweeglijk, altijd in om een potje te stoeien. Mitsu is een ware klimprinses, ze zit vaak bovenop de paal de huiskamer in te kijken. Mexx gaat rustig zijn gangetje, hij is erg relaxt.  De meisjes zijn in de 700 gram en Mexx weegt vandaag 860 gram. Ze eten al flink van de brokjes, drinken water en komen goed aan. 's Avonds zitten ze gezellig op schoot mee TV te kijken.

 • Jacky geeft niet echt het goede voorbeeld...

 • Geen wonder dat ze het concept kattenbakgebruik nog niet begrijpen

 • Missy

 • Mexx

 • Mitsu

 • Mexx gaat in Kaatsheuvel wonen bij Mirella

 • Mitsu gaat naar Brigitte en René in Amstelveen

 • Missy gaat helemaal naar Lommel in België bij Dorieke en Jos wonen

20 april  Vandaag zijn de kittens 5 weken en zijn alle nieuwe baasjes op bezoek geweest. Iedereen is gelukkig heel tevreden met hun kitten en ik ben heel blij met hen!

Mexx

Missy

Mitsu

18 april

Vanmorgen hebben we ze voor de 1e keer ontwormd. Ze hebben het alle drie goed binnengehouden en speelden vrolijk verder. De lichtste van het stel weegt nu precies 500 gram.

18 april

17 april  Inmiddels zijn de kittens ruim 4 weken en al flink aan het eten. Missy moet nog een beetje geholpen worden, maar ook zij vindt het heerlijk. Nu wordt het opletten, ze regelmatig op het kattenbakje zetten en wachten op het eerste plasje op de bak.

Smullen geblazen!

 • 4 weken

12 april

Oh oh, wat zijn we moe :-)

De eerste klimpogingen

Wij zijn vandaag 3 weken!

6 april  Drie weken alweer. Nog een week en dan gaan we ontwormen en ze aan het zelfstandig eten krijgen. Het gaat prima met ze, Mexx weegt al over de 400 en dat is best zwaar voor 3 weken. De poesjes lijken veel op elkaar, maar Mitsu weegt ruim 30 gram zwaarder dan haar zusje Missy, dus als ik het even niet weet kan ik ze nog altijd wegen :-) Ze lopen al lekker door de kittenruimte te struinen en spelen veel met elkaar.

Jacky is een prima moederpoes en houdt ze goed in de gaten, maar gaat soms ook lekker in de serre liggen pitten. Ze heeft het een stuk makkelijker dan vorig jaar met haar 7 kittens en ze is dan ook echt lekker relaxt.

 • katertje Mexx

 • poesje Mitsu

 • poesje Missy

 • Mexx

 • Mitsu en Missy

5 april

Onverstoorbare Mexx

3 april Eindelijk alle oogjes open

29 maart Ken is weer thuis, zijn moeder is weer wat opgeknapt, maar ligt nog in het ziekenhuis. We hebben vanmorgen het grotere rennetje neergezet, een beetje meer ruimte voor Jacky en ook als ze straks gaan lopen kunnen ze veilig hun gang gaan.

De dames hebben de oogjes al wijd open, mitted katertje heeft het te druk met groeien en houdt ze nog even half open. Hij weegt inmiddels 316 eeen flinke jongen!

28 maart

Kijk Missy maar eens haar best doen!

 • 26 maart

 • 27 maart

Maandag 25 maart

Bij de groep blijven!

25 maart  Alle kittens hebben inmiddels een naam, het wordt Missy, Mitsu en Mexx. 

Jacky heeft zaterdagavond nog 4x een poging gedaan om de kittens te verslepen, maar ik denk dat het nu is afgelopen. Je kunt zien dat de oogjes beginnen open te gaan. Ik kijk daar altijd echt heel erg naar uit, dan zijn het echt poesjes met een mooi dik kopje. Nog even geduld hebben!

Het zijn dus 2 sealpoints poesjes en 1 mitted katertje met een bles, een grote bles in een omgekeerde v-vorm. Ik dacht dat hij bicolor was, maar het neusje krijgt een donker vlekje en ook het wit op de pootjes wijst naar mitted. Ze wegen nu, poesje 1 240, poesje 2 265 en het mitted katertje 269.

poesje sealpoint

poesje sealpoint Missy

katertje mitted

25 maart

Katertje, mitted, 1 week oud

23 maart  Gisteravond ging het even wat minder hier. Ken's broer belde dat zijn moeder in het ziekenhuis ligt en het niet goed gaat met haar. Ze is 93 jaar oud en echt een schat van een mens. Ken wil er zo snel mogelijk heen natuurlijk, dus wij gingen meteen aan de slag, een overtocht regelen (zijn familie woont in Engeland) en een weekendtas pakken.

Wij waren boven en ineens hoor ik een kitten piepen, veel te dichtbij... dus ik snel naar beneden, had Jacky er 1 in de gang gedropt! Ik denk dat ze het kitten naar boven wilde brengen. Misschien deden wij te paniekerig, ik weet het niet, maar Jacky was ineens heel gestrest, grote pupillen en ze bleef proberen de kittens te verplaatsen. Die werden er ook onrustig van. Dat ziet er echt heel eng uit, alsof ze hun kopjes eraf wil bijten en het gaat er niet zachtzinnig aan toe. Ze had ook nog een aanvaring met Lotje, dus het was echt even paniek hier.

Ik ben rustig naast haar gaan zitten en heb proberen haar te kalmeren. Het was inmiddels al een uur of 11, maar ik durfde niet naar bed te gaan natuurlijk, dus ik heb me op de bank geinstalleerd en met een half oor liggen luisteren. Om een uur of half 3 toch maar naar boven gegaan en nog 2 keer wezen kijken. Ja, dat hoort er allemaal bij :-)

Vanmorgen was alles weer normaal gelukkig. Ze liggen weer heerlijk rustig te drinken. Hopelijk blijft dat zo, want Ken vertrekt vannacht voor 5 dagen naar Engeland. Ik denk niet dat de kittens er veel van hebben meegekregen, ze zijn weer flink aangekomen.

23 maart

We zijn vandaag 1 week oud en wegen 220, 246 en 247 gram

23 maart

Drinken en slapen :-)

20 maart

Lief hè

19 maart  Het gaat zeer voorspoedig met ons drietal. Ze groeien als kool, ze wegen nu 160, 173 en 178 gram. Het ene poesje is het lichtst in gewicht en de andere 2 gaan een beetje gelijk op, het is steeds maar een momentopname. Jacky ligt er echt van te genieten.

 • Poppy vindt ze ook erg lief :-)

 • 18 maart Veel valt er nog niet te vertellen. Ze doen het echt heel goed en wogen vanmorgen 143, 149 en 150 gram.

Dag 1: ze wegen nu 130, 136 en 138. Het zijn 2 sealpoint poesjes en 1 mitted katertje.

16 maart  Jacky is toch nog aan de gang gegaan en heeft vanmiddag 3 kittens gekregen. Het ging vrij vlot, de eerste is om 14.45 uur geboren en de laatste om 15.55. De geboortegewichten zijn 116, 119, en 120 gram. 

De rust is wedergekeerd en ze liggen lekker te drinken.

 

Net geboren

Waar is Jacky?

14 maart 2019   Dit weekend krijgt Jacky haar kittens, altijd weer spannend! Wij zijn er klaar voor, de werpkist toch maar beneden in de kamer gezet in een rustig hoekje. Het is hier lekker warm en we hebben alles bij de hand.

 

14 maart 2019   Dit weekend krijgt Jacky haar kittens, altijd weer spannend! Wij zijn er klaar voor, de werpkist toch maar beneden in de kamer gezet in een rustig hoekje. Het is hier lekker warm en we hebben alles bij de hand.