20 mei  Dag 11 vandaag en ze beginnen lekker te kleuren. De dames zijn wel goed vertegenwoordigd, ik kan maar 2 katertjes ontdekken... 1 is nog steeds onduidelijk.

Na een nestje van alleen katerjes is dat ook wel weer eens leuk. Ik begin ze nu een beetje te herkennen gelukkig. Ik herken tot nu toe 1 seal mitted katertje, een seal poesje, een lichte tortiepoint, 1 of 2 lichte bicolors en een paar ik denk mitted tortiepoesjes. Ondanks dat het een groot nestje is zijn ze best flink! Jacky doet goed haar best en blijft er heel kalm onder.

Ze liggen sinds een paar dagen op de kattenkamer en daar heeft Jacky het goed naar haar zin. Ze voedt goed en als de kleintjes slapen komt ze gezellig even naar beneden.

Mellow is nog een weekje hier en slaapt met de grote katten hier in de kamer of serre, dat ligt er maar net aan waar Miss Chloe de nacht wenst door te brengen. Jacky heeft de kattenkamer voor zichzelf. De deur staat op een kier, dus ze kan gaan en staan waar ze wil.

20 mei

Dag 10, zoek de verschillen :-)

Dag 10, bij sommigen beginnen de oogjes open te gaan

De bende van 7 op dag 7

15 mei  Alles wel hier met de kittens. Ze zijn allemaal boven de 100 gram vandaag. Ik had ze op zo'n puppytrainings pads liggen, lekker hygiënisch  dacht ik, elke dag een schone, maar Jacky vindt het minder. Gisteren was ze met alle 7 onder de pad gaan liggen, op het eerste gezicht leek het alsof ze allemaal waren verdwenen, ik schrok me rot. Vanmorgen had ze hem uit de werpkist gewerkt. Nou, de boodschap is aangekomen, nu liggen ze met zijn allen op een schapenvachtje en  Miss Jacky is weer tevreden!

Dag 4

Jacky blijft heel cool bij het gewoel en gepiep van al die kittens.

13 mei  De kittens zijn allemaal aangekomen. Niet zoveel als wanneer het er minder zijn natuurlijk, maar er zit een steigende lijn in. De gewichten zijn nu: 89, 98, 105, 108, 110, 111 en 122 gram. De 2 kleintjes leg ik regelmatig aan.

Ze staan lekker rustig op onze slaapkamer, de kattenkamer is 's nachts bezet met Chloe en haar kittens natuurlijk en Jacky lijkt het wel fijn te vinden, een beetje gezelschap. Ze is een goede moederpoes, eet en drinkt zelf ook regelmatig en verlaat de werpkist pas als de kittens slapen. De oortjes beginnen al te kleuren, ik denk dat het een heel kleurrijk nestje is.

 

11 mei  Vanmorgen voor de zekerheid met Jacky en de kittens bij de dierenarts langsgegaan. Met 7 kittens voel ik me toch wat onzekerder. Nu weet ik zeker dat alles in orde is en dat ze genoeg melk geeft uit acht tepeltjes en het niet nodig is om te gaan bijvoeren.

De kittens zijn erg levendig en drinken goed. Het zijn zeker 3 katertjes en 3 poesjes en 1 is moeilijk te zien. Jacky is rustig en laat het over zich heenkomen, ze eet en drinkt goed. Ze ligt overdag beneden in de werpkist de eerste dagen, zodat ik het goed in de gaten kan houden. 's Nachts gaat ze in de andere werpkist naast ons bed. Ze vindt het allemaal prima en blijft liggen waar ik haar neerleg, dat hebben we wel eens anders meegemaakt. 

Ik wil Jacky nog niet alleen laten, dus Ken gaat straks met Kenzo, Krunchy, Simba en Mellow naar de dierenarts voor de 2e enting en chip. Zij worden zondag alweer 12 weken.

 

Dag 2, net terug van de dierenarts en ze hebben flinke honger

10 mei  Jacky heeft na een zeer onrustige nacht maar liefst 7 kittens geworpen.  De gewichten zijn 73, 80, 86, 86, 94, 96 en 101 gram. Tot nu toe gaat het goed. Hopelijk heeft ze genoeg melk.

Vanmorgen om 6 uur begonnen de weeën en om kwart voor 7 kwam het eerste kitten. Al snel waren het er 3, ik zag dat er nog wat moest komen, dus ik dacht: 'Fijn, 4 kittens, goed te behappen door de moederpoes.'  En toen kwamen er in rap tempo nog 4 achter elkaar.

Om 9 uur waren ze allemaal geboren. Jacky ligt nu moe maar voldaan te slapen en de kittens vinden hun weg naar haar tepeltjes. Dat wordt goed wegen en bijhouden of ze aankomen. Zo nodig morgen met de hele familie langs de dierenarts.