• weegmomentje

  • katertje

  • poesje

1 week oud

22 januari

4 dagen oud

3 dagen oud

19 januari  Gistermiddag toen ik aanstalte maakte om me te gaan omkleden omdat we weg zouden gaan, kreeg Jacky ineens de kolder in haar kop en ging onder het dekje liggen waar de kittens op liggen. Op de foto zie je het begin, maar ze ging er helemaal onder en de kittens rolden alle kanten op. Later deed ze het nog eens. Ik zag het als een protest, dus ik ben maar braaf thuis gebleven. 

Verder gaat het heel goed, de navelstrengetjes zijn er allemaal af, ze drinken goed en komen lekker aan. Veel meer valt er nog niet te beleven :-) De gewichten zijn nu 150, 159, 166, 168 en 175 heel netjes dus.

Eén van de katertjes is licht en de andere donker één wat donkerder poesje en 2 lichtere. Het is nog moeilijk om ze goed te herkennen, de 2 lichtere poesjes herken ik alleen aan het gewicht. Ik ben niet van de gekleurde bandjes om de nekjes, al zou het wel handig zijn om ze te herkennen. Lang geleden heb ik eens een kitten met een bandje om de nek bijna zien stikken, dus ik doe dat niet meer.

 

1 dag oud

17 januari  Ze zijn de 1e nacht goed doorgekomen en ook al lekker aangekomen. Ze wegen nu: 120, 125, 128, 135 en 143 gram. Het zijn 3 poesjes en 2 katertjes.

16 januari  Jacky heeft vanmorgen 5 kittens gekregen. 

Gisteravond begon ze heel onrustig te worden, sprong achter de bank en kroop in de tv kast en bleef maar plekjes zoeken waar ze haar kittens kon krijgen. Ken is tot 4 uur bij haar gebleven en vanaf 4 uur was het mijn beurt. Om half 7 brak het water en om 7.20 werd de 1e geboren en woog 112 gram, de 2e een half uur later en die woog maar liefst 136  gram! De 3e 106, nr 4 100 gram en de laatste kwam er om 9.20 uur in een stuitligging uit en woog 125 gram. Mooie flinke kittens dus.

Blij dat het weer achter de rug is en ze lekker liggen te drinken bij Jacky, die behoorlijk uitgeput is.

 

  • nr 1 en 2

  • net geboren

  • lekker opgedroogd :-)

Geboorte 3e kitten