Lilo en Lukas met Brady

Luna en Lizzie thuis op de bank

1 september  Vanmorgen zijn Luna en Lizzie als laatsten van Jacky's kittens opgehaald. Nog een laatste foto van hen samen met Olivia. Fijn dat ze samen blijven, ze kunnen het heel goed vinden met elkaar, dus dat gaat helemaal goedkomen met die twee.

19 augustus  Afgelopen dagen wat leuke foto's ontvangen van ons L-nestje. Lizzie en Luna zijn nog hier tot 1 september. Ze vermaken zich goed met elkaar en met Lotje. Jacky neemt duidelijk wat afstand en dat mag ook wel, ze heeft het druk genoeg gehad met 7 kittens.

Ik vond deze kittens stuk voor stuk erg lief en makkelijk van karakter. Gelukkig krijg ik ook alleen maar goede berichten, ze hebben zich allemaal snel aangepast aan hun nieuwe leven.

 • Lilo en Lukas

 • Lewis

 • Lizzie

 • Luna

 • Lara

 • Lacey

Op een mooie zondagochtend

5 augustus  Terwijl Lewis, Lukas, Lilo en Lacey al flink aan het inburgeren zijn bij hun nieuwe baasjes, moeten Lizzie, Luna en Lara het hier nog even uit zien te houden. 

Kennismaking met de nieuwe huisgenoten

Lacey met Boy

Lewis met Jackie

Lukas en Lilo met Brady

Lizzie

2 augustus  Morgen worden al enkele kittens opgehaald, dus vandaag zijn Jacky's kittens voor het laatst met zijn zevenen. Een goede gelegenheid om van allemaal een foto te maken dacht ik zo.

Ze doen het allemaal echt heel goed ondanks de hitte, wij hebben er meer last van dan zij, want ze racen hier door het huis met zijn allen. Buiten vind ik het te warm, dus ze kunnen niet in de ren. Lizzie ging er nog eens extra mooi voor zitten.

 • Lukas

 • Lilo

 • Lizzie

 • Luna

 • Lara

 • Lacey

 • Lewis

 • Jacky

Plezier met de springveertjes

31 juli  Vandaag hebben ze de 2e enting gehad. Ze hebben het weer allemaal goed doorstaan. Momenteel liggen ze her en der verspreid hier in de kamer te pitten, na echt urenlang bezig geweest te zijn met een paar van die springveertjes. Ze vlogen het hele huis door en Poppy en Lotje er achteraan. 

Lara heeft Lilo ingehaald kwa gewicht, ze weegt nu 1400 en Lilo in de 1300 gram. Beide heren hebben met 1600 ook een prima gewicht en de andere dames rond de 1500.

Proberen het een beetje koel te houden met zijn allen

 • Lizzie

 • Lara en Luna

 • Lacey

 • Lilo

 • Lukas

 • Lewis

Voor het eerst in de ren

Soms moet ik er een paar redden :-) In het begin hebben ze nog niet door dat ze achterstevoren terug moeten klimmen, maar dat leren ze heel snel.

Wie hoort er niet bij ;-)

Wachten op wat er komen gaat...

10 juli  Vandaag hebben de kittens hun1e enting en chip gehad. Ze hebben het allemaal goed doorstaan, Lukas was een beetje slaperig, maar de rest rent alweer vrolijk door de kattenkamer.

Ze zijn allemaal mooi op gewicht, onze kleintjes Lara en Lilo 940 en 950 gr, Lilly May 1030 gr en Lewis, Lukas Lacey en Lizzie 1100 gram.

Morgen ga ik de stambomen aanvragen, volgende week nog een keer ontwormen en dinsdag 31 juli krijgen ze de 2e enting. Lilly May krijgt een naamsverandering, dat wordt Luna. Luna en Lizzie klinkt veel beter samen en het is net op tijd voor op de stamboom. Vanaf vrijdag 3 augustus mogen de kittens naar hun nieuwe baasjes en Luna en Lizzie blijven hier dan nog  tot september op vakantie.

Smullen van de Almo Nature (Legend)

8 weken

Fun op de kattenkamer

4 juli

2 juli  De kittens zijn inmiddels verhuisd naar de kattenkamer. Daar hebben ze lekker veel ruimte. Alle baasjes zijn op bezoek geweest en ze zijn 2x ontwormd inmiddels, eh de kittens dan hè. 

27 juni

Dit weekend bezoek, wij zijn er alle 7 klaar voor!

20 juni  De kittens zijn helemaal zindelijk! Al dagen niets naast de bak gevonden.  ik vind het knap, voor de 6 weken helemaal zindelijk!

Met de drukte rond Poppy's kittens heb ik niet zoveel tijd om te schrijven en foto's te maken. Ik besteed mijn tijd liever aan de kittens zelf. We zitten wel reglmatig in de kittenruimte om te knuffelen en te spelen met ze. Het is maar goed dat we geen baan meer hebben! Ze zijn echt ontzettend lief en vermaken zich goed met elkaar, keuze genoeg natuurlijk. Ze eten allemaal gretig van de brokjes en komen lekker aan. Het zijn heel tevreden kittens.

Afgelopen weekend zouden 3 gezinnen komen kennismaken met hun kitten, maar i.v.m. Poppy's kittens die hier in de kamer stonden en de onrust die het zou brengen heb ik het een week moeten verzetten. Ik wil graag Paula, Lisette en Veronica bedanken voor hun begrip voor de situatie en we zien jullie dit weekend!

18 juni

15 juni

5 weken!

Lukas en Lilo

14 juni  5 weken zijn ze vandaag. Ze zijn zo goed als zindelijk, af en toe gaat er nog wat naast. De kittenruimte is weer groot, de speeltjes terug en ze spelen en rennen dat het een lieve lust is. Op de foto's hier en daar een nat kinnetje, maar ze hebben net gegeten. Geweekte Mother and Babycatbrokjes met nog een klein beetje mousse. Op weg naar alleen maar brokjes, want ik wil ze wel horen knabbelen! Als dat eenmaal goed op gang is beginnen we met de blikjes Almo Legend.

Lacey

Lara

Lilly May

Lizzie

Lewis

Lukas (vooraan) en Lewis

11 juni  Gisteren de eerste twee families op bezoek gehad. De familie van Vegten die voor Lacey gaan zorgen en Lars en Miranda die Lewis kwamen kiezen. Het is sealtje 2 geworden, die vanaf nu dus als Lewis door het leven gaat en sealtje 1 heet Lukas.

Het verliep nogal hectisch, omdat Poppy had besloten haar kittens maar eens op de wereld te zetten op deze mooie zondagmiddag. Gelukkig had iedereen begrip voor de situatie en was het toch nog gezellig :-)

Er gaat al veel op de kattenbak, kijk Lilo maar eens haar best doen!

8 juni  We hebben de kleinere werpkist in de grote kittenruimte gezet. Een kleine ruimte werkt beter om ze zindelijk te krijgen, ze kunnen niet om de kattenbakjes heen en ergens in een hoekje hun behoefte gaan zitten doen. Boven op de kittenkamer staat de andere werpkist klaar voor Poppy.

Het zelf eten gaat steeds beter en onze hulp is bijna niet meer nodig. Ze komen allemaal goed aan en onze 3 kleintjes Lara, sealtje 1 en Lilo zijn aan een inhaalspurt bezig. Lara weegt nu 320, seal 1 389, Lilo 404, seal 2 415, Lilly May, Lacey en Lizzie in de 440.

Dit weekend komen de eerste 2 nieuwe baasjes. Familie van Vegten, zij hebben iBoy van het nestje van Quinny van vorig jaar en Lars en Miranda zij hebben Jackie van het nestje van Chloe van vorig jaar, zij gaan de keuze maken tussen seal 1 en 2 en dan weten we eindelijk wie Lewis is en wie Lukas.

Volgend weekend komen dan de andere families met hun nieuwe aanwinst kennismaken. Altijd weer spannend, voor hen maar ook wel voor ons. De kleintjes zijn moe van het eten, wegen en spelen en liggen lekker te pitten.

Chloe is nog steeds boos op ons vanwege het ontwormingsdebacle en loopt met een boog om ons heen. Poppy ligt gezellig naast me te snorren, Lotje, Jacky en Maui liggen in de serre naar de regen te kijken.

Een blik in het slaapgedeelte

7 juni  Vandaag zijn de kittens 4 weken. Op de 3e dag van het zelfstandig eten, doen het er 5 al heel aardig. Sealtje 1 en Lizzie eten het alleen nog uit de hand. Komt allemaal goed mensen! 

Lacye en Lilly May hebben vanmorgen een poepje op het kattenbakje gedaan! Eentje had er op het dekje gepoept, ik wist niet wie, maar zag op de foto's en het filmpje dat het sealtje 2 was.  

Na het eten en de fotosessie hebben we ze de 1e keer ontwormd. Dat ging prima met de kittens. Lotje, Maui en Jacky ging ook voorspoedig met de pasta. Poppy is drachtig dus die slaan we over.

Chloe zag de bui al hangen en had zich verstopt in de schuur achter mijn fiets. Na enige moeite hebben we haar kunnen vangen. Ken houdt haar en ook de anderen vast en ik spuit het achter in de bekjes. Ik ga mijn vingers niet meer wagen aan Miss Chloe, dus wacht even tot ze mauwt en hup spuit het in haar open bekje... nou hoe ze het klaar krijgt weet ik niet, maar Ken zat onder de pasta, en de rest zat in haar vacht. Dus nog een 2e keer, toen had ze de helft binnen en bij de 3e keer hopelijk genoeg. Elke keer weer een ramp Chloe ontwormen. Pillen krijg je er bij haar al helemaal niet in, dus de pasta is de beste oplossing en het moet gewoon gebeuren.

De kleintjes liggen heerlijk te pitten en tot nu toe hebben ze de pasta allemaal binnengehouden.

 

Feeding time

5 juni  Vandaag begonnen met de mousse. De eerste stapjes om ze zelfstandig te leren eten. Ik zie er altijd een beetje tegenop, want het is een enorme kliederboel. Eerst stop ik het in de bekjes en als ze de smaak eenmaal te pakken hebben happen ze er meestal al snel op los. Als ze het lusten tenminste, soms heb je de pech dat ze het geen van allen eten en dan kun je bijv brokjes gaan weken en ze dat voorschotelen. 

Ik begon met Lara, de kleinste van het stel. Nou die had het meteen door en ze vond het heerlijk, dus haar kon ik al snel met een schaaltje apart zetten. Zo hebben ze alle 7 een beurt gehad en het ging echt goed. Nu kunnen we ook poepjes en plasjes verwachten, dus we hebben 2 kattenbakjes neergezet en even alle speeltjes verwijderd. Nu is het een kwestie van goed in de gaten houden en als ze gaan lopen op het bakje zetten. 

 

Jacky mag de restjes oplikken.

4 juni

 • seal 1

 • seal 2

 • Lara

 • Lilo

 • Lilly May

 • Lizzie

 • Lacey

What a difference a day made

1 juni Vier zijn er al op stap en drie genieten even van wat quality time.

31 mei  Vandaag zijn de kittens 3 weken. Vanmorgen hebben we de kittenruimte neergezet dus ze hebben nu een stuk meer ruimte. Niet dat ze er al gebruik van maken, maar dat zal snel genoeg gaan gebeuren. Jacky vindt het allemaal prima en dat is heel fijn natuurlijk. 

Vlekje onze blue mitted, heet nu Lizzie en samen met Lilly May. gaat zij naar Lisette. Ze zijn dus allemaal besproken op onze kleine Bliksem na. Haar ga ik Lara noemen. Tot 9 weken kan er nog een andere naam gekozen worden voor haar, dan ga ik de stambomen aanvragen en staat het vast.

Ze zijn een beetje lui met deze warme dagen, maar ik verwacht dat ze snel rond gaan lopen en spelen. Ik vind het toch nog te vroeg om te ontwormen, dus ik wacht nog een paar dagen. De verhuizing is al verandering genoeg voor 1 dag.

Lara

Lilo

Lacey

Lilly May

Lizzie

seal 1

seal 2

28 mei  Oh oh wat is het warm.  De foto is van gisteren; ik kan geen foto's maken, want op de kittenkamer heb ik het zonwerend rolluik naar beneden, zodat ze lekker koel liggen, maar ook vrij donker. Geen zorgen, alles gaat goed met ze!

Ondanks dat nog niet iedereen weet welk kitten van hen zal zijn, zijn er al flink wat leuke namen bedacht. Erik en Paula gaan voor 2 kittens, een poesje en een katertje en zij gaan Lilo en Lukas heten. Lars en Miranda gaan Jackie (een kitten van Chloe van vorig jaar) blij maken met een katertje genaamd Lewis. We weten alleen nog niet wie Lewis en wie Lukas gaat worden. Nou ze zijn alle 2 echt heel leuk, dus dat gaat helemaal goedkomen. Ook katertje Boy van vorig jaar krijgt er een zusje bij en zij gaat Lacey heten. Lisette is er nog over na aan het denken en 1 poesje is nog vrij.

Jacky doet echt goed haar best om ze alle 7 tevreden te houden, ze komen nog steeds aan. Ik heb intussen wel spulletjes in huis gehaald om bij te voeden als het nodig is. Alle oogjes zijn open en ze doen al pogingen om wat rond te schuifelen. Over een paar dagen komen ze naar beneden in de grote kittenruimte. Als Ken tenminste in staat is om hem in elkaar te zetten. Hij heeft vanmorgen een hartcatheterisatie gehad en ze hebben een stent geplaatst. Hij moet vannacht in het ziekenhuis blijven en als alles goed gaat mag hij morgen naar huis. Ik heb goede hoop, want hij belde net of ik straks een frietje joppiesaus en een fricadel speciaal (nog wel) meebreng. Maar het was wel even schrikken vanmorgen, gelukkig zijn we er op tijd bij.

zondag 27 mei

De heren, seal 1 en seal 2

24 mei  Vandaag zijn de kittens 2 weken. Bijna alle oogjes zijn open, iGirl houdt ze nog stijf dicht en Bliksem heeft het tot 1 oogje open gebracht. Ze liggen nog steeds boven in de werpkist. Met zijn zevenen moeten ze toch iets meer moeite doen om goed aan te komen, maar aankomen doen ze allemaal. Dus ik laat ze lekker met rust en zorg dat Jacky goed eet. Twee keer per dag krijgt ze een half blikje Almo Nature (Legend) wat ze heerlijk vindt en ze drinkt ook kittenmelk. De kittens drinken allemaal goed en zijn tevreden.

Ik heb vandaag met behulp van Ken wat foto's gemaakt en in een album gezet. Bijna alle kittens zijn besproken en dat geeft ook weer wat rust. Ik ga ze deze keer met 3 weken ontwormen, dat is beter dan met 4 weken volgens de dierenarts en ga waarschijnlijk ook voor de 4 weken al beginnen met ze zelfstandig te leren eten, om Jacky een beetje te ontlasten.

Rond 5 weken komen dan de nieuwe baasjes kijken en kiezen, voor zover dat dan nog niet gebeurd is. Twee kittens komen er samen en 2 gaan naar gezinnen waar al een ragdoll van  ons woont. Ik denk dat we weer hele fijne nieuwe baasjes hebben! 

2 weken

Jacky met sealtje 2

22 mei  Dag 13 en ze doen allemaal hun best om de oogjes open te krijgen. Bij 2 is het al gelukt en eentje heeft al een paar dagen 1 oog open, wat er heel komisch uitziet. 

Gisteravond hoorde ik er opeens 1 heel hard piepen, dus ik vlieg naar boven. Was er 1 ruim een meter verderop terechtgekomen, helemaal in haar eentje op de vloer. Ik legde haar snel aan bij Jacky, maar ze was helemaal van slag en bleef wel een half uur tekeer gaan. 

De kittens zijn allemaal verschillend en ik kan ze nu uit elkaar houden gelukkig. Dus ik hoef ze niet te merken met nagellak, wat toch altijd een beetje stress oplevert voor de moederpoes die het er weer af probeert te likken. Soms kun je niet anders, want het is belangrijk om de juiste gewichten te weten en als je niet weet wie nu wie is dan moet je ze dus merken.

 

 

Ik heb ze om het makkelijker te maken voor mezelf allemaal een naam gegeven:

 1. sealtje 1 (seal mitted, katertje, is iets donkerder dan 2) 
 2. sealtje 2 (seal mitted katertje oogjes al open) 
 3. point (tortie poesje, heeft point pootjes),
 4. Browny, (licht tortie poesje met bruin neusje, oogjes al open)
 5. Bliksem, (tortie poesje, soort bliksemschicht op neusje)
 6. Vlekje, (lichte blue, met heel vaag vlekje op neusje)
 7. iGirl (heeft een vlek over haar oog, tortie)

Zolang er maar niet teveel aan de neusjes veranderd zitten we goed :-)

22 mei

20 mei  Dag 11 vandaag en ze beginnen lekker te kleuren. De dames zijn wel goed vertegenwoordigd, ik kan maar 2 katertjes ontdekken... 1 is nog steeds onduidelijk.

Na een nestje van alleen katerjes is dat ook wel weer eens leuk. Ik begin ze nu een beetje te herkennen gelukkig. Ik herken tot nu toe 1 seal mitted katertje, een seal poesje, een lichte tortiepoint, 1 of 2 lichte bicolors en een paar ik denk mitted tortiepoesjes. Ondanks dat het een groot nestje is zijn ze best flink! Jacky doet goed haar best en blijft er heel kalm onder.

Ze liggen sinds een paar dagen op de kattenkamer en daar heeft Jacky het goed naar haar zin. Ze voedt goed en als de kleintjes slapen komt ze gezellig even naar beneden.

Mellow is nog een weekje hier en slaapt met de grote katten hier in de kamer of serre, dat ligt er maar net aan waar Miss Chloe de nacht wenst door te brengen. Jacky heeft de kattenkamer voor zichzelf. De deur staat op een kier, dus ze kan gaan en staan waar ze wil.

20 mei Links boven Browny en Bliksem, rechts boven sealtje 1 en 2 en Point, onderaan slapend Piraatje en Vlekje

Dag 10, zoek de verschillen :-)

Dag 10, bij sommigen beginnen de oogjes open te gaan

De bende van 7 op dag 7

15 mei  Alles wel hier met de kittens. Ze zijn allemaal boven de 100 gram vandaag. Ik had ze op zo'n puppytrainings pads liggen, lekker hygiënisch  dacht ik, elke dag een schone, maar Jacky vindt het minder. Gisteren was ze met alle 7 onder de pad gaan liggen, op het eerste gezicht leek het alsof ze allemaal waren verdwenen, ik schrok me rot. Vanmorgen had ze hem uit de werpkist gewerkt. Nou, de boodschap is aangekomen, nu liggen ze met zijn allen op een schapenvachtje en  Miss Jacky is weer tevreden!

Dag 4

Jacky blijft heel cool bij het gewoel en gepiep van al die kittens.

13 mei  De kittens zijn allemaal aangekomen. Niet zoveel als wanneer het er minder zijn natuurlijk, maar er zit een steigende lijn in. De gewichten zijn nu: 89, 98, 105, 108, 110, 111 en 122 gram. De 2 kleintjes leg ik regelmatig aan.

Ze staan lekker rustig op onze slaapkamer, de kattenkamer is 's nachts bezet met Chloe en haar kittens natuurlijk en Jacky lijkt het wel fijn te vinden, een beetje gezelschap. Ze is een goede moederpoes, eet en drinkt zelf ook regelmatig en verlaat de werpkist pas als de kittens slapen. De oortjes beginnen al te kleuren, ik denk dat het een heel kleurrijk nestje is.

 

11 mei  Vanmorgen voor de zekerheid met Jacky en de kittens bij de dierenarts langsgegaan. Met 7 kittens voel ik me toch wat onzekerder. Nu weet ik zeker dat alles in orde is en dat ze genoeg melk geeft uit acht tepeltjes en het niet nodig is om te gaan bijvoeren.

De kittens zijn erg levendig en drinken goed. Het zijn zeker 3 katertjes en 3 poesjes en 1 is moeilijk te zien. Jacky is rustig en laat het over zich heenkomen, ze eet en drinkt goed. Ze ligt overdag beneden in de werpkist de eerste dagen, zodat ik het goed in de gaten kan houden. 's Nachts gaat ze in de andere werpkist naast ons bed. Ze vindt het allemaal prima en blijft liggen waar ik haar neerleg, dat hebben we wel eens anders meegemaakt. 

Ik wil Jacky nog niet alleen laten, dus Ken gaat straks met Kenzo, Krunchy, Simba en Mellow naar de dierenarts voor de 2e enting en chip. Zij worden zondag alweer 12 weken.

 

Dag 2, net terug van de dierenarts en ze hebben flinke honger

10 mei  Jacky heeft na een zeer onrustige nacht maar liefst 7 kittens geworpen.  De gewichten zijn 73, 80, 86, 86, 94, 96 en 101 gram. Tot nu toe gaat het goed. Hopelijk heeft ze genoeg melk.

Vanmorgen om 6 uur begonnen de weeën en om kwart voor 7 kwam het eerste kitten. Al snel waren het er 3, ik zag dat er nog wat moest komen, dus ik dacht: 'Fijn, 4 kittens, goed te behappen door de moederpoes.'  En toen kwamen er in rap tempo nog 4 achter elkaar.

Om 9 uur waren ze allemaal geboren. Jacky ligt nu moe maar voldaan te slapen en de kittens vinden hun weg naar haar tepeltjes. Dat wordt goed wegen en bijhouden of ze aankomen. Zo nodig morgen met de hele familie langs de dierenarts.