• Krunchy

 • Kenzo

 • Simba

 • Mellow

 • Kenzo 16 weken

 • Krunchy 16 weken

 • Mellow 16 weken

 • Simba 16 weken

Week 14

27 mei  Gisteren is als laatste Mellow opgehaald. Imke heeft een heel leuk gedicht gemaakt met een foto van Mellow en ingelijst. Dat krijgt natuurlijk een mooi plekje. Bedankt Imke!

Vandaag zijn ze 14 weken en alle baasjes hebben een leuk foto gestuurd

 

Kenzo Krunchy Simba en Mellow met 13 weken

27 mei  Gisteren is als laatste Mellow opgehaald. Imke heeft een heel leuk gedicht gemaakt met een foto van Mellow en ingelijst. Dat krijgt natuurlijk een mooi plekje. Bedankt Imke!

Vandaag zijn ze 14 weken en alle baasjes hebben een leuk foto gestuurd

 

19 mei  Arme Mellow, moet voortaan helemaal alleen het zilver hier poetsen :-)

Gisteren zijn Krunchy en Kenzo opgehaald. Ik krijg alleen maar leuke berichten van hen en ook van Simba die al eerder is opgehaald. Ze passen zich goed aan in hun nieuwe omgeving en K&K hebben natuurlijk steun aan elkaar. Mellow blijft nog een weekje hier, terwijl zijn baasjes zich heerlijk in Italië vermaken.

Heerlijk zo'n warme avond :-)

14 mei  Terwijl Krunchy, Kenzo en Mellow hier heerlijk liggen te luieren in de ren, wordt er aan het thuisfront flink gewerkt om de kittens te ontvangen! Kijk eens wat een mooie ombouw Thijmen heeft gemaakt voor de peeweebak van Krunchy en Kenzo! 

Hij zit in groep 8 en vrijdag, de dag dat de kittens opgehaald worden, heeft hij een fuif maar hij heeft er niet zoveel zin in, hij blijft liever bij K&K. Goed werk geleverd Thijmen, daar kun je met recht trots op zijn!

14 mei In de ren

12 weken

13 mei  Vandaag zijn ze 12 weken. Simba is gisteren al naar zijn nieuwe  baasjes gegaan, het gaat goed met hem. 

Kenzo

Krunchy

Mellow

Simba

Simba

11 mei  Vandaag hebben Kenzo, Krunchy, Mellow en Simba hun 2e enting en chip gehad. Ze hebben het alle 4 weer goed doorstaan. Omdat ik Jacky nog niet graag alleen laat zou Ken eigenlijk alleen gaan, maar ik was bang dat hij Krunchy en Mellow misschien door elkaar zou halen, dus ik ben toch maar meegegaan :-) 

Zondag worden ze alweer 12 weken dus dat avontuur loopt op zijn eind. Silke en Anouk kunnen niet langer wachten, dus zij komen morgen Simba al ophalen, volgende week vrijdag gaan Kenzo en Krunchy samen naar hun for ever home in Halsteren en 26 mei gaat Mellow helemaal naar Genk in België.

Chloe begint al duidelijk afstand te nemen en hoeft niet meer de hele tijd bij ze in de buurt te zijn, dat is fijn. Als ze in een gat valt kan ze straks Jacky een handje helpen met haar 7 kleintjes, die kan wel wat hulp gebruiken.

Wij zijn vandaag 11 weken!

4 mei

23 april

22 april Wij zijn vandaag 9 weken

Kenzo

Simba

Mellow

Krunchy

Krunchy en Kenzo

21 april  De kittens hebben gisteren hun eerste enting gehad. Ze hebben geen van vieren een kik gegeven, dus het zijn echt stoere knapen. Ook zijn ze natuurlijk helemaal nagekeken. Ze zien er prima uit en alle balletjes zijn ingedaald ;-)

Ze beginnen al flink ondernemend te worden, Kenzo en Simba meestal voorop. Er staat nu een flinke krabpaal waar ze op en neer in roetsen en de tunnel vinden ze ook erg leuk. Krunchy en Mellow lijken heel erg op elkaar, ik moet soms 3 x kijken en er een bril bij opzetten, om te kijken  wie nou wie is... Mellow is iets lichter van kleur en de laatste dagen is de oogkleur een beetje verschillend. Simba heeft er langer over gedaan om zelfstandig de brokjes te eten en is een beetje lichter in gewicht dan de anderen, net onder de kilo. Hij eet nu flink en laat geen kruimeltje meer liggen, hij eet zelfs nog door als de anderen al klaar zijn dus hij is goed aan het inlopen. 

Morgen zijn ze 9 weken en zal ik wat foto's maken.

15 april 8 weken vandaag. Ze zijn al goed gewend hier in huis en kijken er niet meer van op dat er af en toe een hond door het beeld rent.

10 april   Vandaag dus voor het eerst vrij in de huiskamer.  Ze renden van hot naar her en overal op en onder.  Mellow is meestal de eerste die het wel gezien heeft en lekker gaat liggen pitten. Simba zoekt de kleine hoekjes en gaatjes op en verstopt zich graag, Krunchy is een stoere knaap en Kenzo heel onderzoekend. Maar 2 uurtjes later liggen ze uitgeteld allemaal lekker te pitten en voor de verandering ook nog eens in het mandje dat ik daarvoor in gedachten had.

 • Kenzo

 • Simba

 • Mellow

 • Krunchy

7 weken

Kenzo

Mellow

Krunchy

Simba

8 april  Vrijdagavond klom meneer Krunchy over de kittenruimte de kamer in. We weten uit ervaring dat ze het dan allemaal gaan doen. Ik vind ze nog te klein om hier al in het wild rond te lopen en bijv onder de bank te verdwijnen op een plek waar wij niet bij kunnen. Ze zijn dus met zijn allen naar de kattenkamer verhuisd. Daar gaat weer een nieuwe wereld voor hen open en hebben ze voorlopig nog genoeg te ontdekken.

Wij zitten er regelmatig bij en vooral Ken kruipt over de vloer en speelt met ze. Je kan zien dat hij kleinkinderen heeft :-) Ik ben helaas wat minder soepel en loop al een paar dagen krom van de rugpijn.

Vandaag zijn ze 7 weken, ze hebben hun 2e ontworming gehad en deze week ga ik een afspraak maken voor de 1e enting met 9 weken. We gaan ook hier de boel kittenproof maken, zodat ze regelmatig naar beneden kunnen komen. Het gaat nu echt heel snel. Vanmiddag komt Silke met haar dochter Anouk Simba weer eens bewonderen en de andere baasjes hebben ook een afspraak staan voor komende weken.

8 april Op de kattenkamer

Krunchy en Simba

Kenzo en Mellow

30 maart Kijk ze maar eens happen :-)

27 maart  Hoera, Simba heeft voor de eerste keer zelfstandig de mousse gegeten! Weer een hele zorg minder :-)

Week 4 tot 5 vind ik altijd de meest intensieve week. Om ze aan het eten te krijgen en ze te leren op de kattenbakjes hun poepjes te doen en liever niet in de brokjes! Meestal hebben ze het snel door, maar je moet er wel aandacht aan besteden en corrigeren. Ze lijken het fijn te vinden in de grote ren en spelen dat het een lieve lust is.

Chloe is behoorlijk mager aan het worden, dus ook daarom is het fijn dat ze zoveel mogelijk zelf eten. 

Zo, die kan weer uit elkaar.

26 maart  De familie is weer terug naar Engeland, het was druk maar erg gezellig.

Vandaag hebben we toch maar weer de grote ren van zolder gehaald, Ken dan he :-) Deze is 2x zo groot, bijna 2 meter in het vierkant, dus ze hebben de ruimte. Ik vond die andere te klein worden, nu kunnen we speel-, slaap- kattenbakjes- en eetgedeelte apart houden en kunnen ze ook een beetje rond rennen. Het zal ongeveer 2 weken duren voor ze er overheen klimmen en dan verzinnen we weer wat anders.

De laatste 3 dagen heb ik geen poepjes en maar 2x een plasje naast het bakje gevonden, dus het gaat de goede kant op. (Ik had dit net geschreven en toen vond ik een poepje in de brokjes).

Ze hebben inmiddels ook hun eerste ontworming gehad. Chloe moet dan ook ontwormd worden en dat is altijd een drama, we krijgen er echt geen pil in bij haar, dus we hebben haar in een handdoek gerold en ook met de pasta ontwormd, niet leuk maar het moet gewoon gebeuren.

Het eten gaat steeds beter, 3 eten min of meer zelfstandig en Simba heeft nog een beetje hulp nodig, dan eet hij de mousse ook. Er staan ook piepkleine brokjes en water, sommigen drinken al en knabbelen wat op de brokjes. Al met al zijn we heel tevreden!

Wij zijn vandaag 5 weken!

Krunchy

Starring Mellow!

21 maart  Het eten gaat al redelijk goed. Mellow en Krunchy happen er al lustig zelf op los, Kenzo eet het alleen van mijn vingers en bij Simba moet ik het echt in zijn bekje stoppen. Het is een enorm geklieder natuurlijk, maar Chloe eet met plezier de restjes op.

Na het eetavontuur is het kattenbaktijd! Ik heb er een bakje bijgezet en zie al diverse plasjes in het blauwe bakje, ook nog er naast, maar ze krijgen het steeds meer door. Het is nu 22.30 uur en ze zijn in diepe rust, geheel voldaan hopen we dan maar. 

Helemaal uitgeteld na de eerste voedingssessie :-)

21 maart  Het eten gaat al redelijk goed. Mellow en Krunchy happen er al lustig zelf op los, Kenzo eet het alleen van mijn vingers en bij Simba moet ik het echt in zijn bekje stoppen. Het is een enorm geklieder natuurlijk, maar Chloe eet met plezier de restjes op.

Na het eetavontuur is het kattenbaktijd! Ik heb er een bakje bijgezet en zie al diverse plasjes in het blauwe bakje, ook nog er naast, maar ze krijgen het steeds meer door. Het is nu 22.30 uur en ze zijn in diepe rust, geheel voldaan hopen we dan maar. 

nog meer kraamvisite

18 maart  Deze week was het tijd voor de kittens om kennis te maken met de nieuwe baasjes! Silke woont hier vlakbij en was dinsdag met haar gezin gekomen. Zij gingen voor kitten rood die nu dus Ksimba heet. De andere twee families zijn vandaag op kraamvisite geweest.

Ik ga voor de namen het alfabet af en ben bij de K, maar soms hebben mensen al een naam in hun hoofd en Imke heeft altijd een ragdoll gewild die Mellow heet en Silke een kat die Simba heet. Ik ben ook de beroerdste niet dus ik ga ze vanaf nu zo noemen, maar op de stamboom komt dus Ksimba en Kayo Mellow te staan. Ik ben weer heel blij met de nieuwe baasjes!

Morgen gaan we beginnen met de kittens voeren, altijd weer spannend vind ik. De eerste vier weken doet de moederpoes alles zelf, maar vanaf morgen moeten wij aan de slag met de kittens zelfstandig leren eten en het kattenbakje leren gebruiken. Dus we hebben een paar intensieve dagen voor de boeg.

17 maart Chloe heeft het er maar druk mee, maar gelukkig helpt Poppy een handje mee.

De eerste wankele stapjes worden gezet

12 maart Chloe ligt inmiddels gezellig beneden met haar kittens. Ze was het er gelukkig helemaal mee eens.

onderonsje

6 maart

5 maart   Ik had de nieuwe baasjes beloofd vandaag foto's te maken. Het viel niet mee, want ze liggen echt geen seconde stil. Dus van iedere 15 foto's zijn er 1 of 2 bruikbaar. Maar zijn ze cute of niet! Topmodel geel was goed op dreef en had wel 10 bruikbare foto's. Bij groen zie je al echt blauwe oogjes, rood en blanco hebben er nog even geen zin in. Ze komen weer lekker aan en zitten tegen de 300 gram. Kwa karaktertjes zie ik nog niet echt verschil eerlijk gezegd, ik vind ze allemaal even lief :-) 

Chloe eet er weer vrolijk op los gelukkig. Vooral de mousse, dus ik heb een tray van 12 blikjes laten aanrukken, dan kan ze voorlopig vooruit, dacht ik. Maar Zooplus is weer eens laat met leveren, dus zaterdag waren de 4 die ik vast ingeslagen had op en Chloe was niet blij. En als Chloe niet blij is, dan is er momenteel niemand blij, dus Ken door de kou naar de dierenwinkel, die hadden niet de mousse van RC, maar wel een ander merk en onder het motto beter iets dan niets, heeft hij er 2 meegenomen. Nou, Miss Chloe trok er haar neus voor op en wilde het niet eten... Ook Jacky en Poppy wilden er niets mee te maken hebben. Chloe keek me vol verwachting aan wat ik haar dan zou voorschotelen, want brokjes vindt ze ook niks deze dagen. Dus Ken weer de klos en nu naar de winkel wat verder weg, waarvan we zeker weten dat ze het hebben. Hopelijk komt de rest voordat deze vier op zijn.

Chloe ligt nog steeds boven met haar viertal. Quinny had het meestal na 4 dagen wel gehad boven en wilde dan beneden in de huiskamer liggen. Ik probeerde het vorig jaar met een week of drie met Chloe, gezellig voor haar dacht ik bij Quinny, maar toen ik even aan het bellen was had zij het eerste kitten al weer boven gedropt! Moeders wil is wet, dus we hebben de boel weer naar boven gebracht. Een moederpoes die met haar kittens gaat slepen is het laatste wat je wil. We merken wel waneer ze eraan toe is naar beneden te komen.

3 maart

Katertje groen heeft de oogjes al ver open

#Maui:You shall not pass!!

2 maart  Het is dag 13 en de oogjes beginnen open te gaan. We hadden even een dipje hier, de kittens kwamen een stuk minder aan dan dat ik gewend ben. Chloe leek ook een beetje slomer. We hebben de verwarming hoog staan ook 's nachts en ze liggen weer continu op het warmtematje. Die geeft warmte af op lichaamstemperatuur. De werpkist staat nu in de lengte tegen de verwarming, het rolgordijn is dicht en meer kunnen we niet echt doen.

Chloe ben ik bij gaan voeden met de mousse die ze heerlijk vindt en waar ze goed van eet, de kittenmelk drinkt ze niet helaas. Vandaag ziet het er weer een stuk beter uit gelukkig. Ze zijn al die tijd wel aan blijven komen, en zolang ze aankomen is het goed, maar dus minder dan normaal. Ze piepen niet en slapen lekker na het drinken dus we hoeven ons geen zorgen te maken. Zo nodig ga ik ze bijvoeden natuurlijk. Alles onder controle mensen :-) Ik zit veel boven bij haar voor de gezelligheid en Jacky en Poppy komen ook geregeld een bezoekje brengen vnl om de mousse die Chloe laat staan op te eten. Of ze zitten met zijn allen bovenaan de trap.

Geel heeft de hik :-), het andere katertje is Rood.

23 februari  De kittens beginnen steeds meer te kleuren. Het zijn 4 katertjes, Geel en Groen zijn seal points, Rood is seal mitted en Blanco blue mitted. 

21 februari  Zoals gezegd heb ik ze gemerkt met nagellak. Het blue katertje is goed te herkennen; die hoef ik niet te merken. Zijn naam is voorlopig Blanco en hij weegt vandaag 165 gram, Rood 148, Geel 163 en Groen 142. 

Kittens geboren

20 februari  Er valt de eerste dagen nog niet echt veel te vertellen over ons viertal. Eén is wat lichter en de andere 3 lijken erg op elkaar, dus ik ga deze 3 merken met nagellak en dan kunnen we ze voorlopig  rood, geel en groen noemen. Kwa gewicht doen ze het goed! 132, 140, 146 en 147 gram. Het is mooi als ze de eerste dagen tussen de 10/15 gram aankomen en dat doen ze zeker. 

Kittens kunnen de eerste weken hun eigen lichaamstemperatuur niet zelf reguleren. Ze zijn hiervoor afhankelijk van de temperatuur in de omgeving, dus ze liggen lekker op een warmtedeken en de deksel op de werpkist houdt de temperatuur ook vast. Ze zien er rustig en tevreden uit. De navelstrengetjes zijn er nog niet af, maar dat duurt niet lang meer. Al met al ben ik heel tevreden!