Ons beleid

Als u een kitten van White’s Classy Cats wilt, schrijf dan een mail wilma@whitesclassycats.nl of bel me 06 38388006. Ik wil o.a. graag weten of u eerder katten hebt gehad, of het kitten een kattenmaatje krijgt en als er een tuin is, of deze goed is afgesloten. Ik plaats geen kitten alleen, bij mensen die fulltime werken. Kleur en geslacht is uiteraard bespreekbaar, maar het blijft de natuur dus wat dat betreft zijn er geen 100% zeker garanties. Katten gedijen het beste in het gezelschap van een soortgenoot, dus als er al een kat aanwezig is vind ik dat een pré.

Als we het samen eens worden, plaats ik u op onze lijst en hou ik u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen, via mail en WhatsApp. Meestal spreken wat af voor een eerste kennismaking. Vanaf de dag dat de kittens zijn geboren komt er een dagboek op deze site, met foto's, filmpjes en verslagen. Iedereen zal beamen dat ik heel erg van de foto’s ben, dus dat gaat helemaal goedkomen!

Ik nodig toekomstige baasjes weer uit, als de kittens 6 weken zijn. Meestal is er dan al een keuze gemaakt aan de hand van foto’s en filmpjes, maar tot dat eerste bezoek noemen we het een optie, okay? Die dag kiest u uw kitten, doet een aanbetaling van 100 euro en reserveer ik het kitten voor u!

Geboorte kitten 6 van Olivia's 1e nestje

Kittengebeuren

Onze kittens worden soms op de kattenkamer geboren, maar de laatste jaren meestal in de huiskamer. Moederpoes geeft aan waar ze haar kittens wil krijgen, poezen zijn nu eenmaal eigengereid:-) het gevaar bestaat dat, als de plek niet naar haar zin is, ze met de kittens gaat slepen en dat willen wij natuurlijk niet. Wij geven haar lekker haar zin en de werpkist waar ze de eerste weken met haar kroost in verblijft staat in een rustige hoek van de kamer. Zodra ze wat rond gaan scharrelen komen ze in een groter verblijf in de huiskamer. 

Wij gunnen moederpoes en haar kroost de eerste weken veel rust. De kittens worden wel al regelmatig opgepakt, geknuffeld en elke dag gewogen. Het gewicht van elk kitten wordt nauwkeurig bijgehouden. Ze zijn die eerste weken compleet afhankelijk van de moederpoes en van de verzorgers. De eerste weken mogen de kittens nog geen bezoek ontvangen. De afweer van de kittens is nog gering en we willen het risico zo klein mogelijk houden. Vanaf ongeveer 3 weken zullen ze gaan wennen aan de huiselijke geluiden als televisie, deurbel, stofzuigen, enz.

De eerste 4 weken doet de moederpoes alles zelf. Vanaf een week of 4 begint voor ons de echte socialisatie. Een goede socialisatie is erg belangrijk want het zegt zoveel over het karakter van de kat later! Ze krijgen de 1e ontworming en we gaan ze leren zelfstandig te eten. Ook gaan we ze leren hun behoeften op de kattenbak te doen. Dus week 4 is een intensieve week!

Bij een bezoek aan onze kittens, vanaf week 6, stellen wij het op prijs dat er die dag geen andere cattery’s zijn bezocht of dat er bijv. zieke katten zijn aangeraakt i.v.m. ziekteoverdracht. Ook vragen wij altijd om goed de handen te desinfecteren. Wij vinden het fijn als mensen komen kijken en als men een kitten heeft gereserveerd kan men het kitten uiteraard bezoeken als daar behoefte aan is.

De kittens mogen vanaf een week of 7 door het hele huis lopen, zo leren ze o.a. traplopen en het gebruik van een kattenluik. De kittens worden in deze periode erg ondernemend, het is een drukke maar wel heel leuke periode. Als ze 9 weken zijn, worden zij nagekeken door de dierenarts en krijgen ze de 1e enting en de chip. Met 12 weken de 2e enting. Dan zijn ze in principe klaar om te vertrekken, maar wij wachten tot ze 13 weken zijn voor we de koffertjes pakken en ze 1 voor 1 naar hun nieuwe baasjes gaan.

Onze katertjes gaan alleen naar liefhebbers. Over een fokpoesje van ons valt te praten, mits zij bij een geregistreerde cattery terechtkomen, dan gelden uiteraard wel andere prijzen. Wij plaatsen met een contract, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Wij doen niet aan vroegcastratie!

Tijdens deze hele kittenperiode wordt de website goed bijgehouden, ook appen we en sturen foto's en filmpjes naar de nieuwe baasjes. Onze moederpoezen hebben een dagboek en we plaatsen veel foto's, zodat de nieuwe baasjes de gehele ontwikkeling van hun kitten kunnen volgen! Wij vinden het leuk om te doen en de toekomstige baasjes krijgen zo een goede start om een band met hun kitten op te bouwen.

Als men een kitten reserveert, vragen wij een aanbetaling van €100,- mocht iemand om wat voor reden toch afzien van het gereserveerde kitten wordt dit bedrag niet terugbetaald. Wel wordt dat bedrag geretourneerd als er van onze kant iets mis zou gaan (ziek kitten bijvoorbeeld). 

Wat krijgen ze te eten

Als de kittens 4 weken zijn, worden ze voor de eerste keer ontwormd. Ook beginnen we dan met ze aan het eten krijgen. Het eerste wat ze krijgen, is mousse van Royal Canin. Dat is zacht en voedzaam en voor de kittens het beste gebleken om ze aan het zelfstandig eten te krijgen. In het begin stoppen we het in de bekjes en al gauw eten ze het dan zelf. Vanaf dan staat er ook op verschillende plekken vers water voor ze en een kattenbakje natuurlijk.

Als ze de mousse eenmaal goed eten, voegen we wat RC Mother and Babycat brokjes toe, steeds wat minder mousse, tot ze de brokjes ook goed eten, want ze moeten wel leren knabbelen natuurlijk en ook alleen brokjes willen eten. Ze krijgen dan dus 's morgens de mousse gemengd met brokjes en gedurende de verdere dag staan er brokjes.

Als ze eenmaal van de mousse af zijn, geven we blikjes Almo Nature (Legend), dat vinden ze echt heerlijk! Het kan ook gemengd worden met de brokjes. Het is aanvullende voeding en bestaat uit 70 % vers vlees of vis met wat bouillon en rijst. We beginnen met kip, dat is een neutrale, zachte smaak. Tegen de tijd dat ze hier weggaan hebben ze allerlei variaties vis, vlees en kip gehad. De Almo Legend bevat geen kunstmatige toevoegingen. Gezond en lekker dus. 

De Mother and Babycat, kunnen ze tot 4 maanden eten.

Dus als ze hier weggaan krijgen ze in de ochtend de Almo blikjes, al dan niet gemengd met de brokjes en gedurende de rest van de dag RC Mother and Babycat brokjes. Niet omdat ik denk dat Royal Canin zaligmakend is, maar ik heb nergens zo'n kleine brokjes kunnen vinden die toch wel erg handig zijn om de kittens aan het brokjes eten te krijgen. Dus dat kunnen de nieuwe baasjes dan ook even gaan geven als ze hun kitten eenmaal in huis hebben. En opletten dat ze regelmatig drinken!

Vanaf 4 maanden kun je beginnen met het mengen van een premium kwaliteikittenbrokjes. Premium voer is een uitgebalanceerde voeding, alles in een bepaalde verhouding, afgepast voor de behoefte van uw kat. Een jong dier heeft meer eiwitten nodig voor de groei. In principe kunnen ze dit tot 1 jaar eten.

Een goede site waar je veel over voeding kunt lezen: https://www.voerwijzer.com/kattenbrokken-vergelijken/

Voor gesteriliseerde en gecastreerde katten is er speciaal voer. Het is lager in calorieën en is ter ondersteuning van de spieren, het gebit, de vacht, de spijsvertering, de nieren en blaas. 

 

 

 • Chef aan de mousse

 • Fonsie en Flint dol op de brokjes

Ontwormen

Het ontwormschema voor een kitten is: op een leeftijd van 4 weken, 6 weken, 8 weken, 10 weken, 3 maanden, 4 maanden, 5 maanden, 6 maanden, 9 maanden en daarna 4x per jaar, oftewel elke 3 maanden. Voor uitsluitend binnenkatten is 2x per jaar voldoende.

Wij beginnen met ontwormen als de kittens 500 gram zijn. Wij doen het met pasta, dat is goed te doseren en ook makkelijker te geven aan kittens. Als het kitten eenmaal thuis is is het makkelijker om een pilletje te geven. En het fijnste is een pil waarmee je in één keer klaar bent. Of wat nog handiger is, een pipetje in de nek.

Bij een wormbesmetting zal de kuur altijd na 2-3 weken herhaald moeten worden. Het wormmiddel doodt alleen de volwassen dieren. Na 2 weken is de cyclus van de larfjes die nog in het lichaam zitten opnieuw rond en moet de kuur herhaald worden.

Het is verstandig om een wormpil met een klein beetje voeding toe te dienen, omdat sommige dieren misselijk kunnen worden. De meeste tabletten zijn smakelijk gemaakt om de opname te vergroten

Kattengrit

Wij gebruiken PeeWee als kattengrit. De unieke PeeWee houtkorrels zijn niet schadelijk voor de gezondheid van mens en dier en ook niet belastend voor het milieu. Wij gebruiken ongeveer 1 zak van 9 liter per maand, voor 4 katten en 4 kattenbakken. Zo'n zak kost rond de 15 euro en het beste bestel je er 3 tegelijk, zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen en een tijdje vooruit kunt.

PeeWee heeft nauwelijks uitloop en is echt een stuk zuiniger in gebruik! Ook heb je véél minder schoonmaak werk. Gewoon de poepjes eruit halen, de plasjes worden opgenomen door de korrels en vallen uiteen in de onderbak, die je elke 3 dagen leegschudt. Zo nodig vul je dan de korrels aan. Elke maand maak je de bak een keer helemaal schoon, voorheen was dat elke 2 weken en soms wel vaker. Ook de kittens kunnen er meteen op. Wij zijn blij dat we de overstap gemaakt hebben!

Voor een ragdoll heb je de grootste maat nodig de Eco Dome (met kap) of de Eco Grande (open bak).

 

Alles over PeeWee hier: http://www.peeweenederland.nl/

Enkele van onze kittenkopers

 • 2012 Quinn

 • 2013 Bowie

 • 2014 Brut

 • 2014 Christie

 • 2015 Dolce en Dance

 • 2015 Doortje en Dakota

 • 2015 Chef, Pierre en Cleo

 • 2016 Festus

 • 2017 iBoy

 • 2017 Iggy

 • 2017 Teddy (Ice)

 • 2017 Jackie (Jazzy J)

 • 2018 Kenzo en Krunchy

 • 2018 Luna en Lizzie