Drinkfontein

Sinds kort hebben we deze drinkfontein van Miaustore. Wij hebben al heel wat fonteinen geprobeerd, eigenlijk was er met allemaal wel wat en we waren nooit tevreden. Deze is heel mooi vorm gegeven, een sieraad in je huis en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wat  ik heel belangrijk vind, hij is helemaal geruisloos! Alle katten en ook ons hondje Lotje drinken ervan. Hij is hier verkrijgbaar:  

https://miaustore.com/nl/

Interessant artikel over kattenbrokjes

Oogjes open

Bibi, een kitten van Quinny uit 2013 op dag 9, dag 11 en dag 13.

Na de geboorte van een kitten blijven de ogen zo'n 8 à 10 dagen gesloten. Gemiddeld gaan ze vanaf 10 tot 14 dagen open. Het duurt dan 2 tot 6 dagen voordat beide ogen helemaal geopend zijn. 

Geslacht bepalen

Het is niet altijd zo duidelijk als op deze foto's, links poesje, rechts katertje.

Poesje

  • Geslacht is een gleufje
  • Naast geslacht vaak twee verdikkinkjes
  • Afstand anus en geslacht relatief klein

Katertje

  • Geslacht is een rondje
  • Afstand anus en geslacht relatief groot

Op een ontspannen manier wennen aan de stofzuiger

Pierre 2015

Soms blijft er na het bezoek aan de kattenbak wel eens iets aan de vacht hangen... Met een tissue verwijderen is niet handig, je wrijft het dan nog verder in de vacht. Wel handig is dit te doen met een oude, grove kam, die je daar speciaal voor apart houdt. Werkt heel goed, vooral als het een beetje opgedroogd is.

Goedkope manieren om je tuin af te zetten

 

  • Met kippengaas en houten palen. (foto Sabine)

  • Zo kan het ook. De schutting is dan 2.20 hoog en de kat heeft geen grip. (foto Benny)

Lichaamstaal

Laparoscopische sterilisatie

De laparoscopische sterilisatie heeft de volgende voordelen boven de traditionele methode. Afhankelijk van de toegepaste methode zijn er 1 of 2 wondjes van een halve tot één centimeter. Hierdoor is er minder kans op infectie, minder napijn en geen risico op een wondbreuk. De eierstokken worden niet onderbonden met een hechtdraad, maar dichtgesmolten (geseald) met minder kans op nabloeden. Hiervoor gebruiken wij een moderne techniek, de LOTUS sealschaar (Laparoscopic Operation by Torsional UltraSound). Het weefsel wordt met ultrageluid dichtgesmolten en doorgesneden. Bij grote honden wordt daarnaast gebruik gemaakt van een Endograb retractor TM. Daarmee worden de eierstokken gedurende de operatie aan de binnenzijde van de buikwand vastgehouden. Het voordeel van deze methode is dat er minder van de mooie vacht geschoren hoeft te worden en er geen sterilisatiehaak door de buikwand aangebracht wordt. De belasting voor het dier wordt hiermee nog verder verlaagd.

Bij een laparoscopische sterilisatie is er een beter overzicht in de buik dan bij een traditionele sterilisatie en kunnen alle buikorganen beter worden bekeken en beoordeeld. Het onderzoek van de buikorganen en de operatie worden via een video-opname vastgelegd. Bij honden met een verhoogd risico op een maagkanteling kan de maag tijdens de laparoscopische sterilisatie gelijk worden vastgezet. De ingreep duurt minder lang, waardoor de narcoseperiode korter is. De huid word gelijmd. Hierdoor heeft de hond of kat geen kraag nodig.

Vanwege deze voordelen herstelt uw dier sneller en is er minder littekenweefsel. Neem contact op met de dierenarts om te bespreken of de laparoscopische sterilisatie ook voor uw hond of kat de beste optie is. 

(bron: Dierenklinkiek Beneden Leeuwen)