18 oktober  Jacky is op 17 april 2020 gesteriliseerd en Olivia op 14 oktober. Zij blijven hier met Poppy en Maui. Wij hebben geen 'open' poezen meer en stoppen met de cattery. Wij zullen dus geen nestjes meer krijgen. We hebben het altijd met veel plezier gedaan, maar kijken er ook naar uit om meer tijd en vrijheid te hebben voor andere dingen. Iedereen die een kitten van ons heeft, bedankt voor het vertrouwen!

De website blijft nog even in de lucht.

16 januari  Jacky heeft 5 kittens gekregen, 3 poesjes en 2 katertjes.

 

12 januari  Jacky is echt heel erg dik, maar ze moet het nog een paar dagen volhouden. Wij zijn er klaar voor! 

Dit weekend 2 hele leuke gezinnen op bezoek gehad voor een kitten van Jacky.  Beide gezinnen hebben 2 jongere kinderen, een oudere dochter en een kat van ruim 10 jaar, dus op papier waren ze moeilijk uit elkaar te houden voor mij, hen life ontmoeten was heel fijn en verhelderend. Leuk dat jullie er waren! 

28 november  Jacky, seal bicolor, heeft een paar dagen doorgebracht bij Gr.Int.Ch Brave boy van ’t Reekschebos, een mooie seal tabby point kater. Wij verwachten kittens  rond 16 januari uit deze combinatie.

Olivia heeft 6 september 6 kittens gekregen!

Het zijn 4 poesjes en 2 katertjes. Deze kittens wonen inmiddels alle 6 bij hun nieuwe baasje.

  • Poesjes: 1 black solid, 2 black mitted solid en 1 blue solid
  • katertjes: 1 blue mitted solid en 1 blue mitted tabby solid

Alle 6 solid dus. Solid betekent dat ze volledig gekleurd zijn, ze hebben geen points en zijn non-pointed ragdolls. Ze worden met kleur geboren, en niet wit, zoals de traditionele ragdoll. Ze hebben verder alle kleuren en aftekeningen als de traditionele ragdoll en kunnen groene, amber of goudkleurige ogen hebben in allerlei varianten, zelfs odd eyes.

De solid is niet een NIEUW ras van de Ragdoll,  maar eerder een bloedlijn die terug te voeren is naar de allereerste Ragdolls gefokt door Ann Baker.

Nog 4 weken

8 augustus  Na 2 maanden zonder WIFI, dus geen tv en internet (wel op mijn telefoon gelukkig) hebben wij sinds gisteren weer verbinding. Wij wilden minder gaan betalen en maakte de overstap naar NLEx. Nou alles wat er mis kon gaan is mis gegaan en we zijn gelukkig weer terug bij KPN, iets duurder maar wel betrouwbaar.

Olivia zit inmiddels op de helft van haar zwangerschap. Ze komt lekker aan en alles gaat goed. 

13 juli   Wij zijn inmiddels terug van 8 dagen Engeland. Kens moeder is overleden, dus we zijn naar haar crematie geweest en hebben er wat vakantiedagen aan vastgeplakt.

We konden nog net voor we gingen Olivia naar de dekkater brengen. Mijn vriendin Rita is hier in huis geweest om voor Lotje en de katten te zorgen en heeft Olivia weer opgehaald. Bedankt Rita!

En nu is het afwachten. Ik denk wel dat ze drachtig is, ze is niet meer krols geworden en kruipt nu al in de sokkendoos als ze de kans krijgt. Dat is traditie hier als ze zwanger zijn, heel grappig. 

15 mei  Gisteren is Olivia getest, echo HCM (hart) PKD (alle nierafwijkingen en ook de lever is gescand) en bloedtest FIV en Felv. Alles in orde gelukkig. Ze is nu ruim 1 jaar en al verschillende keren krols geweest, dus bij de volgende krolsheid mag ze naar de dekkater. 

16 maart   Jacky heeft 3 kittens gekregen, 2 poesjes en 1 katertje.

2 maart  Nog 2 weken voor Jacky uitgerekend is. Ze heeft al flinke nesteldrang en inspecteert lades en kasten. De IKEA-dozen, waar onze sokken, huispakken e.d. inliggen bevallen haar het best, lekker zacht. Wij hebben inmiddels de kattenkamer een grote beurt gegeven en de werpkist van zolder gehaald. Daar staat ook zo'n IKEA-doos in, heel handig voor de bevalling en de eerste weken na de geboorte.

Ze is ruim een kilo aangekomen en daar komt de laatste 2 weken nog wat bij natuurlijk. Ik ben inmiddels ook begonnen haar Mother& Babycat bij te voeren. Jacky is een rustige, relaxte moederpoes en wij houden het de laatste weken ook een beetje rustig.

De aanstaande nieuwe baasjes die ons nog niet bekend waren zijn inmiddels op bezoek geweest, we hebben weer fijne mensen waar we alle vertrouwen in hebben!

Eén van de die mensen was een oudere dame. Zij had pas haar ragdoll van 10 jaar in moeten laten slapen en stond op de lijst voor een kitten van Jacky. Gezien haar leeftijd hebben we in overleg besloten dat het verstandiger was om voor een wat oudere kat te gaan. Chloe woont inmiddels al een paar weken bij haar en heeft het erg naar haar zin bij Coby, ze mag op bed slapen en woont op een appartement met afgezet balkon, boven een gezellig winkelcentum. Haar grootste hobby was altijd al voor het raam zitten en naar buiten kijken, ze kan nu haar hartje ophalen.

 

12 januari  Jacky heeft een paar gezellige dagen doorgebracht bij Harvey. Zijn officiele naam is Lary Diamiland en hij is pas wereldkampioen geworden.

8 januari 2019  Vandaag is Jacky negatief getest op FIV (dat is een virus dat kattenaids veroorzaakt, en FeLV  (FeLV of Feline Leukemie Virus is een ziekte met een dodelijke afloop)

Verder heeft ze een uitgebreide echo gehad voor HCM (HCM is de meest voorkomende hartaandoening bij katten. De letters HCM staan voor hyper- trofische cardiomyopathie. Dat wil zeggen dat de hartspierwand verdikt is en de hartspier ziek is) 

En uiteraard ook een echo voor PKD (PKD is een ziekte van de nier, waarbij er zich in de nier holtes vormen die gevuld zijn met vocht (cystes). Deze holtes zijn al aanwezig vanaf de geboorte van de kat, maar zijn in eerste instantie heel klein. Naarmate het dier ouder wordt zullen deze holtes zich uitbreiden en het nierweefsel verdringen, waardoor de nieren niet meer kunnen functioneren)

Allemaal heftige aandoeningen, die je wilt uitsluiten voor je gaat fokken met je poes. Alles zag er prima uit bij Jacky! 

Hofacker's Olivia

26 juli  Omdat ik graag met een nieuwe/andere lijn wil starten, ben ik op zoek gegaan naar een geschikt fokpoesje. Al snel kwam ik bij cattery De Hofacker terecht. Ik ging kijken naar een choc point poesje, maar er liepen 2 prachtige seal mink point poesjes rond, waarvan er nog 1 vrij was. Nou, toen was de keuze snel gemaakt. Helemaal toen ik hoorde dat Shadow de vader is. We hebben verschillende nestjes van hem gehad en het zijn altijd mooie, lieve kittens. Jacky is ook een dochter van Shadow en zij is zo relaxt, ze gaat zelfs voor de stofzuiger niet opzij. Dus Jacky krijgt er een halfzusje bij, we gaan haar Olivia noemen.

Mink is een niet traditionele ragdoll, van een bloedlijn die teruggeleid kan worden naar de eerste ragdolls, gefokt door Ann Baker. Ze worden mink genoemd, omdat hun vacht zachter is dan die van de traditionele ragdoll, deze voelt als het ware aan als een nerts (mink) stola. In tegenstelling tot traditionele ragdollkittens, die wit worden geboren, worden mink (en sepia) kittens al met kleur geboren.

De kleur van de mink is donkerder en warmer dan die van de traditionele ragdoll. De mink is er in alle standaardkleuren van de ragdoll, zoals seal, blue, chocolate, lilac, tortie enz. En ook in alle patronen, zoals de point (die geen wit mag hebben) de mitted, de bicolor en de lynx.

De ideale oogkleur van de mink is een mooie aquakleur, maar ook blauwe en groene ogen komen voor.

 

 

Buiten de mink zijn er natuurlijk nog de sepia en de solid ragdolls. Persoonlijk vind ik dit het beste Nederlandse stuk over de non-traditionele ragdoll  https://www.mauws.nl/sepia-en-mink-ragdoll/

Sinds mei 2017 is de mink en sepia ragdoll officieel erkend in Nederland.

10 mei  Jacky heeft maar liefst 7 kittens geworpen. Alles gaat goed met moeder en de kids.

 

Met zijn allen genieten van het heerlijke weer

18 februari   Chloe heeft vannacht 4 kittens gekregen. Het zijn 4 katertjes, 1 blue mitted, 1 seal mitted en 2 seal points.

14 februari  Vandaag was Jacky aan de beurt voor de testen. Echo HCM en PKD,  FIV en FeLV en een pipetje tegen vlooien en wormen. Een paar weken geleden is ze getest door een oogspecialist op eventueel erfelijke oogziekten. Alles is piekfijn in orde. Ze is al zeker 3 keer krols geweest, dus als ze nu weer krols is mag ze naar de dekkater. Ik weet alleen nog steeds niet welke...

Quinny en Prince

3 februari  Soms moet je in een cattery een beslissing nemen die je eigenlijk niet wilt nemen. Ik merk al maanden dat Quinny niet meer happy is. Het is normaal dat een poes rustiger wordt na een sterilisatie en aankomt in gewicht, wij zijn nu eenmaal een cattery en daar horen kittens bij en af en toe een nieuwe poes. Quinny ligt hier al maanden een beetje chagrijnig rond te kijken vanaf haar plek in de klimpaal en neemt niet meer deel aan het gebeuren. Chloe en Maui verdraagt ze in haar buurt, maar ze heeft van het begin af aan tegen Jacky gegromd, van Poppy moet ze ook niets hebben, om over Lotje maar te zwijgen. Je leest wel eens dat een poes herplaatst wordt na sterilisatie, omdat ze niet meer ‘in de groep past’. Ik had daar vaak mijn twijfels bij, maar ik heb nu hier zelf gemerkt dat het echt zo kan lopen.

Ik ben er in principe voor om een dier dat je aanschaft tot het einde van zijn leven goed te verzorgen, maar ik heb ook gemerkt in mijn jarenlange ‘carriere’ als opvang voor zwerfdieren, dat een dier zich goed aanpast in een nieuw huis als het daar ook liefdevol verzorgd wordt. Twee jaar geleden is onze kater Prince, die een jaar na zijn castratie nog hevig sproeide hier in huis, naar Marina en Tonnie in Hulst gegaan. Zij kwamen hier voor een kitten, maar Marina en Prince waren zo weg van elkaar, dat ze uiteindelijk voor hem gingen. Hij heeft het daar heel goed, bij lieve rustige mensen in een ruim huis met een gezellige afgesloten tuin en oudere poes Dropje. Geen poezen die steeds krols worden en hij heeft nooit meer gesproeid. Quinny en Prince konden het altijd heel goed vinden, dus toen ik merkte dat Quinny het hier echt niet meer leuk vond en met kittens in het vooruitzicht, waarvan ik weet dat ze hevig zal balen, heb ik Marina benaderd of Quinny misschien ook bij hen zou mogen wonen. Voor mij overigens het enige adres waar ik haar zou willen hebben buiten hier. En ja, Marina en Tonnie wilden haar graag hebben!

Gisteren hebben we dus Quinny naar Marina en Tonnie in Hulst gebracht. Prince herkende ons niet meer, maar was wel weer hevig geinteresseerd in Quinny. Het was niet meteen wederzijds, maar oude liefde roest niet zeggen ze dus ik heb goede hoop. Quinny heeft daar de ruimte en geen jonge dieren waar ze niets mee heeft, ze kan in de zomer lekker naar buiten en Dropje en Prince zijn ook wat ouder en gecastreerd dus ze kunnen allemaal op hetzelfde voer, wat ook heel fijn is. Ik heb haar daar met een heel goed gevoel achtergelaten.

Marina heeft inmiddels geapt, zij heeft zowaar de nacht in de kamer op de bank bij de katten doorgebracht, het is goed gegaan en vooral Prince heeft heerlijk geslapen in Quinny’s reismand. Het zal uiteraard even tijd nodig hebben, maar ik ben er van overtuigd dat het een goede beslissing op het juiste moment is en dat Quinny haar verdere leven in alle rust kan slijten bij Tonnie en Marina en kattenvriendjes Dropje en Prince!

15 januari  Afgelopen weekend hadden wij 3 families op bezoek die op de lijst staan voor een kitten van Chloe. Wij vonden het heel fijn om kennis met hen te maken! Hopelijk was dat wederzijds😮 Zij hebben onze katten in levende lijve kunnen zien en we hebben goede afspraken kunnen maken. We hebben zelfs ook al een aanvraag voor een kitten van Poppy, een van de stellen was zo weg van haar dat ze niet voor 2 ragdolls gaan maar voor een ragdoll- en een maine coonkitten.

En dan heb ik nog meer nieuws! Wij hebben weer een hond(je). Anderhalf jaar geleden hebben we onze hond Sasha in moeten laten slapen. Ken bleef een hond missen en begin vorig jaar hebben we een herder van een jaar uit Spanje gehad, echt een hele leuke hond. Helaas kon hij absoluut niet met katten en zeker Maui zag hij als prooi. We moesten ze steeds gescheiden houden en het leverde veel stress op bij de katten en ook bij ons trouwens. Ik had niet het vertrouwen dat het ooit goed zou komen, dus we hebben hem herplaatst. Hij zit heel goed als enig huisdier bij iemand die altijd herders heeft gehad.

Ken begon steeds weer over een hond en ik wilde geen grote hond en het moest wat mij betreft ook een pup zijn, zodat ze kon wennen aan de katten en het voor onze katten ook geen bedreiging zou zijn. Het was een heel gezoek, niet van een broodfokker natuurlijk die 20 soorten heeft rondlopen die allemaal ‘huiselijk’ zijn opgevoed, tot minstens 9 weken bij de moeder, goed voer en nog een paar dingen die ik belangrijk vind. Nou en nu hebben we dus een chihuahua van 10 weken... om een lang verhaal kort te maken. Ze is een scheetje en echt heel klein. Poppy was meteen leuk met haar, de anderen accepteren haar maar zijn niet dolenthousiast. Nou Ken wel en dat is ook wat waard. Onze kittens komen vaak bij een hond terecht, dus ook een pré dat ze een hond gewend zijn als ze hier de deur uitgaan, al is ze dan nog zo klein. Het is zo’n grappig beestje, nergens bang van en heel vrolijk. Ze heet Lotje.

En apporteren dat ze kan!

4 januari 2018   Vanmorgen met Quinny naar de trimster geweest. 

Quinny heeft echt heel veel haar en kammen vindt ze niet leuk dus af en toe loopt het wat uit de hand en dan laat ik het liever over aan een professional. Bij Kristel in Schijndel kun je altijd snel terecht, ze is niet te duur (ook belangrijk) en de kat ziet er na een trimbeurt weer tiptop uit. Kijk maar naar Quinny. 

Dit is haar link: http://www.katsalon.eu/

13 december  Vandaag moest Chloe er aan geloven. Echo van hart, nieren en lever, Snaptest FIV en FeLV en haar jaarlijkse enting. Alles is gelukkig in orde. De uitslagen liggen hier ter inzage voor onze kittenkopers als het zover is.

Chloe is inmiddels al 2 keer krols geweest, dus als ze nu weer krols wordt mag ze naar de dekkater. Dat wordt Shadow, met hem had ze vorig jaar een mooi nestje, blue en seal kittens. Dus dat maakt een reisje naar Duitsland zeker de moeite waard.

 

 


De SNAP-test FIV en FeLF werd voor onze neus uitgevoerd, wel eens interessant om te zien vond ik. Als er meerdere gekleurde puntjes staan is de test positief.

Jingels

4 november  Vandaag is Jingels naar een nieuw baasje gegaan. Helaas was Daphne erg allergisch. Het ging echt gepaard met ziekenhuisopnames en prednisonkuren, en dan is het toch het verstandigst om voor je gezondheid te kiezen. Ik vind het vooral heel erg sneu voor dochtertje Senna.

Gelukkig hebben we twee hele lieve baasje voor haar gevonden, ook krijgt ze de vierjarige ragdollkater Mees als maatje. Het is allemaal heel soepel verlopen, Jacky en Paul, die in principe vrijblijvend kwamen kijken, vielen als een blok voor Jingels, die voortaan als Lola door het leven gaat.

Jacky, Poppy en Chloe

7 oktober 2017  De website is zo'n beetje klaar, dus we kunnen van start!  Kwa kittengebeuren is dit een rustige periode. Vanaf half januari 2018 krijgen Chloe, Jacky en Poppy de benodigde testen en in februari gaan we voor Chloe op zoek naar een dekkater. Hopelijk is Shadow nog beschikbaar, een flinke sealpoint met een lief karakter en mooie helblauwe ogen en anders wordt het zijn zoon Malibu, een mooie lilacpoint. Later in het jaar hopen we ook kittens van Jacky en Poppy te krijgen. Voor Jacky heb ik Binky op het oog, een blue tabby bicolour. Dat zullen dan blue en seal bicolours worden, al dan niet tabby. 

Op 1 september is Precious Poppy de gelederen komen versterken, zij is een mooie black tortie white Maine Coon. Een super leuk beest, met een geweldig karakter. We zijn erg blij met haar! Ze kan het goed met Jacky vinden en het is erg leuk dat ze samen kunnen opgroeien. Ook Chloe heeft haar helemaal geaccepteerd en deze drie trekken veel met elkaar op.